76. Škola penjanja i neosvojiva Smokvica!

→ may 2011

Svaki utorak i petak imamo školu u kamenolomu u Vinkuranu, a nedjeljom u Rovinju. Ekipa je ostala ista…Biba je savršena učiteljica penjanja i jako se trudi da zaista naučimo sve kako treba. Ja imam sreću u životu što sam do sada uvijek imala najbolje učitelje, bez obzira o kakvom se učenju radi. Zaista sam sretna zbog toga!

Do sada mi je najteži smjer bio Smokvica. Kad sam se počela penjati na nju neka sila me vukla u desnu stranu…kao da tu gravitacija ne vuče prema dole nego u desno…haha kako sam bila glupa kad sam rekla ostalima da ću ja to ispenjati prva haha. Naravno da nisam došla ni do pola i Biba me otjerala sa smjera. Prošli utorak smo ponovo išli na Smokvicu i nekako sam se ispentrala do vrha…Smokvica moja noćna mora!

U Rovinju smo se penjali kao prvi i međusobno se osiguravali. Dobro je kad imaš povjerenja u onog koji te osigurava. Meni je najsigurnije kad me osigurava Sandra, Siniša, Tonka, Ines, Neno, Goga…meni je sigurno sa svima!

U Rovinju nam naša učiteljica Biba skuha kavu sa đumbirom…nikad to nisam prije pila…kava je super, pogotovo zato što je Biba donijela taj đumbir iz Afrike…ja sam stekla dojam da je Afrika Bibina druga domovina!

Naučila sam šta je pločica i matičar (haha to sam naučila još u prošlom tisućljeću haha). Još uvijek učim kako osiguravati prvog penjača.

Zadnji put u Rovinju smo se penjali po nekim novim smjerovima. Ja sam se malo izgrebala na Lavandi. Drugo jutro mi je došao na posao jedan lik i pitao gdje sam se to izgrebala, izvadio je neku malu bočicu i u sekundi mi namazao ogrebotine. On proizvodi ulje od lavande koji je odličan lijek za ogrebotine i opekline. Baš je super ispalo…ja se izgrebem na smjeru Lavanda i pojavi se lik koji mi liječi rane s uljem od lavande!

Najljepše od svega mi je dok gledam Bibu kako se penje…to nije penjanje, to je balet na stijeni! Ponekad mi se čini kao da ne dotiče stijenu…savršen sklad nježnog pokreta i grube stijene!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s