71. Kamenjak i Tuhobić i ljubavni napitak

→ 17. 04. 2011.

PD Uljanik

leader – Marino B.

asistent – Darien

logistika – Mario

uredila i vodila – Snježana

Kada već ujutro vidite da će dan biti lijep, da ste okruženi sa puno dobrih ljudi i da idete na brda na kojima još niste bili, onda vam je zaista svanuo sretan dan. Jednu sam pjesmu ponijela sa sobom na izlet – Who Wants To Live Forever od grupe Queen. Sinoć sam u kazalištu gledala balet na glazbu od grupe Queen, pa mi je ta pjesma ostala u glavi. Jedino što je vrijedilo na tom baletu bila je glazba. Ja nisam u tom baletu osjetila niti jednu emociju. A balet je za mene umjetnost izražavanja emocija kroz pokret. Očekivala sam više od tih ” razvikanih ” Talijana!

Krenuli smo prema Riječkom zaleđu da prvo osvojimo Kamenjak. Zanimljivo i lijepo brdo. Kamenjak je visok 838 m i ime mu govori zašto se tako zove. Svi smo se popeli na njega osim Maria. On je sa svojim ” mini ” barom bio prava moralna podrška većini planinara. Kod njega je bilo rakije kakve god želite…sa medom, sa glogom, sa raznim travama… vino crno i bijelo…i to sve iz njegove vlastite proizvodnje..Najzanimljivije piće koje je imao je zasigurno bilo – ljubavni napitak. Mario je morao nekoliko puta ponavljati recept ženama koje su bile zainteresirane za njega. Tako da sam i ja upamtila kako se radi. Jedna litra crnog vina skuha se zajedno sa 75 dkg šećera i pola kg smrznutog šumskog voća. Kuha se pet minuta. Kad je smjesa skuhana doda se pola litre ruma i ostavi da se ohladi. I to je to. Ja ne volim alkohol pa nisam probala…ali tko voli nek izvoli. Svaka čast Mariu, zaista se potrudio da svih zadovolji!

Na Tuhobić nas je išlo otprilike pola ekipe, a ostali su krenuli u Fužine gdje će nas čekati. Tuhobić nije zahtijevno brdo. Hodali smo kroz bukovu šumu, brala sam mlado lišće i jela ga. Potočnice su se rascvjetale i obojile tlo u plavo, a divlji luk punio nam pluća svojim jakim mirisom. Skroz na vrhu bilo je još mrvicu snijega, taman toliko da stanem u njega.Tuhobić je visok 1109 m i s njega se pruža prekrasan vidik na Kvarner i otoke i ostala brda Gorskog Kotara. Kad smo se spuštali s njega malo je jače puhala bura ali smo dosta brzo prošli to vjetrovito područje. Na kraju smo i mi došli u Fužine i zajedno sa onima koji su nas tu čekali otišli na ručak.

Izlet je bio lagan i lijep. Ovo mi je bio treći izlet sa Uljanikovcima i nadam se da ću uskoro na još koji. Pozdrav svima!

Neka vas cvrkut ptica u novi dan odvede

Neka vas Sunce svojom toplinom umije

Neka vam se duša nahrani bojama cvijeća

Neka vas vodi ljubav i prati sreća

SRETAN USKRS SVIMA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s