44. Dani Hrvatskih planinara na Hahlićima

30. 05. 2010.   Darko K. nas danas vodi na Hahliće. U planinarskom domu će biti fešta Hrvatskih planinara. Mene više veseli što ću danas konačno ići na Fratar ili Obruč.

Danas je i Marina tu…nismo bile skupa na izletu skoro tri mjeseca. Tu su i LJubiša, Vera, Darien, Zlatko, Karmen, Wanda, Vanda, Ervino, Milina, Adrijana, Marija, Marko, Jadranka, Altić, Darko M. i ostali koje ne poznam.

Vrijeme nam je dobro, oblačno i toplo. Do planinarskog doma na Hahlićima ići ćemo putem pod planinu…tako Darko K. kaže…moramo ga slušati jer je on danas veliki vođa!

Vidi se da je proljeće glavni dirigent sada…sve buja, raste, cvijeta. Kad bi se te boje pretvorile u glazbu, koja bi to simfonija bila! U toj zelenoj raskoši raznobojni cvijetovi šire svoje latice prema nebu. Žuti, plavi, bijeli, rozi…Pokušavam odrediti koji bi ton odgovarao pojedinoj boji.

Počela je padati kiša, oblačimo kabanice i polako se približavamo domu. Neki se već vraćaju iz doma…prepoznajem Živanu, moju prijateljicu iz Rijeke. Nas dvije se vidimo samo na planinama. Živana mi kaže da smo prije par mjeseci bile istovremeno na Snežniku u Sloveniji. Prošle smo jedna pored druge i nismo se vidjele…ona je vidjela sebe na fotografiji koju sam ja stavila na blog. Haha, nemogu vjerovati…jedva čekam da vidim tu sliku.

Uskoro stižemo do doma…Darko K. je rekao da zbog kiše neidemo na Fratar nego ćemo tu ostati neko vrijeme i onda se vratiti nazad. Tu izvan doma ima dosta planinara. Ova kiša me malo rashladila i odlazim po kavu. Kasnije sam ušla u dom, ali tamo je bila užasna gužva, malo sam stajala u hodniku da se ugrijem, a onda smo polako krenuli nazad.

Kiša je i dalje padala. Darko K. nam je rekao da ćemo se spustiti po stazi koja se zove po čeki…ili tako nekako.

Malo sam se ugrijala od hodanja, ali sam sve više osjećala vlagu na sebi. Kabanica me više uopće nije štitila od kiše…sve je na meni bilo mokro…ali mi nije smetalo. Hodala sam i gledala kako potoci vode vijugaju po stazi. Počelo je grmiti…ali nije me strah…neće grom u koprive, haha!

Kad smo stigli do našeg busa tek smo tada vidjeli da smo mokri do kože.

Danas me dobro oprala kiša…prvi put otkad planinarim.

p.s. Čestitke Saši i Marinu koji su položili ispit za vodiče!

7 misli o “44. Dani Hrvatskih planinara na Hahlićima”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s