32. Karneval u Rijeci

14. 02. 2010.    Richard me pozvao da idem s njim i njegovim društvom u Rijeku. Došao je po mene u 12.30. onda smo išli po Draganu i Jasnu i još smo pokupili Igora, pa smo krenuli za Rijeku. Igor je jučer imao rođendan, pa su Richard i on još bili malo “zemlja-zrak”…haha…ali “prizemljili” su se do Rijeke.

Richard je dosta brzo našao mjesto za parkiranje i onda smo se uputili prema centru. Pokazao nam je gdje je stanovao dok je studirao u Rijeci. Stigli smo do centra, kolone maškara već prolaze glavnom ulicom. Slikam ih mobitelom. Svaka grupa je drugačija…druge boje…druga glazba. Žuti, zeleni, plavi, crveni, bijeli….kostimi svih boja…mornari, bubamare, egipćani, ljudi iz kamenog doba, vragovi, princeze….svi se kreću u ritmu glazbe…svi veseli i raspjevani šire radost po svima nama koji ih gledamo.

Razmišljam o Valentinovu…ljubav je slična karnevalu. Kad si zaljubljen onda svijet doživljavaš u prekrasnim bojama, sve ti je protkano predivnom glazbom i postaješ princeza i vrag istovremeno. Doslovno hodaš po oblacima, smiješiš se, pjevaš i baš te briga za čitav svijet!

Karneval….šarenilo boja…pokreti u ritmu…lelujava masa razdraganih likova iz bajki. Mi se dobro zabavljamo…nas petoro kao da se znamo godinama…Richarda vidim danas treći put, Igora drugi, a Draganu i Jasnu sam danas upoznala!

Odlazimo prema Tower Centru…idemo u kino gledati Avatar.

Film je za mene kao bajka….zamišljala sam kako bi bilo planinariti kroz one šume i susresti se sa nekim drugačijim ljudima. Meni je dobra ona rečenica kad kaže da je energija u nama samo posuđena iz prirode i kad umremo vrati se nazad. Nije mi se svidjela jedino ona gromoglasna glazba s kojom se naglašavaju određene scene…mislim da ta glazba malo uništi taj dio filma…ali to su Ameri i skoro u svim filmovima forsiraju neku nepotrebno bučnu glazbu!

Danas smo se Dragana, Jasna, Richard, Igor i ja predobro proveli u Rijeci…na Valentinovo…a nitko od nas nije zaljubljen!

3 misli o “32. Karneval u Rijeci”

  1. Nisam nikad bila na karnevalu, ali Rijeku sam pohodila u više navrata. Tvoje slike su me sjetile tih lijepih vremena, riječke Rive, Korza, Bonavie, zanimljivih okolnih mjesta …
    i jako zanimljivih ljudi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s