24. Krk – Baška – Planina Mjesec

Ostala su mi još tri izleta iz prošle godine koji “čekaju” da ih stavim na moj blog!

29. 11. 2009.     Aha! A di idemo danas? Aaaa idemo na Krk…more, stijene, nebo! To najviše volim…stijene i more!

Vozimo se prema Krku. Vrijeme nam je OK. Svi smo OK. Osim Marine…nema je u busu, ostala je doma. Sjedim pored Darka. Njega zovem foto Darko…jer imamo više Darka u PD…i zato što stalno fotografira! Dakle, foto Darko osim što napravi “par miliona snimaka” na svakom izletu, on je i umjetnik…radi sve što se može napraviti iz kamena! Negdje sam bila pročitala da svaki kamen ili stijena ima u sebi “skriveni oblik” do kojeg može doprijeti samo pravi umjetnik.

Dok se vozimo preko Krčkog mosta preleti mi misao kako nikad nisam bila na Krku…ma jesam, bila sam…ne, nisam…aha, ipak sam bila…davno je to bilo, kad smo letili iz Moskve za Pulu bili smo se spustili na Krčki aerodrom, svi smo morali izaći iz aviona van i nakon jednog sata opet ušli u isti avion i odletili za Pulu…nikad nisam saznala zašto smo se spustili na Krk.

I evo nas, stigli smo u Bašku. Počeli smo hodati po označenom putu. Zlatko nam je danas “bog i batina”, on nas vodi. Hodamo prema vrhu, visine nisu velike, ali su zato stijene zanimljive i lijepe. Visoko na nebu lete ptice…sve ih je više…pozdravljaju nas svojim kružnim letenjem…to su bijeloglavi supovi! Pokušavam ih slikati, ali su previsoko! Ma tu je predobro…stijene, more i supovi…i kiša…a ne, samo kiša ne! Navučem kabanicu i nastavljam hodati. Kiša pomalo roska i vjerujem da će brzo stati. Na jednom putokazu piše pravac Planina mjesec….o kako dobro ime za planinu! I šta još piše…Mjesečeva Dolina…znači danas ćemo hodati po Mjesečevoj dolini…ma super! U mojoj glavi se stvorio ” juke – box” i traži pjesmu…i evo je, odzvanja u meni…take me to the Moon!

Došli smo do ravnine….krajolik zaista podsjeća na Mjesečevu površinu…samo kameniti krš na sve strane….ovo se nemože opisati…prekrasno je! Gledam i nemogu se nagledati…suhozidi se protežu na sve strane…lokve vode…ovce…bijeli kamen u kontrastu s tamnim oblacima…more i otoci…meni je tu predobro! Hodam i slikam!

U Bašku smo se vratili oko pet popodne.

Ovaj izlet je bio prekrasan. Hvala Zlatko, što si nas vodio na Mjesec….take me to the Moon….

4 misli o “24. Krk – Baška – Planina Mjesec”

  1. Drago mi je da ti se svidjelo, inače meni jako drag skladatelj. Evo, prvi puta na tvome blogu i oduševljena sam ….a fotografije….što reći….predivno……:-)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s