11. Pekel, Borovnice…Slovenia again!

foto Darko K.

30. 08. 2009.    Kad sam početkom tjedna saznala da naše PD ide ovu nedjelju u Sloveniju, nitko nije bio sretniji od mene! Dvije nedjelje za redom u deželi, ma ne mogu vjerovati…zvijezde su mi zaista naklonjene ovih dana…oooo happy day!

Krećemo kao i obično rano ujutro. Sve je kako i treba biti…jutro nagovještava prekrasan dan…svi su OK. Jedino je moja Marina ostala ovaj put doma. Nema veze Marina, biti će još Pekela! Na granici izlazimo iz busa, uzimam fotoaparat i pokušavam slikati…ma koji mu je vrag…nije mi valda crko aparat…lampica mu se uopće ne pali…ali se zato meni odjednom upalila lampica…baterija od aparata ostala mi je doma u punjaču, haha…ali to mi neće pokvariti dan…oooo happy day!

Stižemo u Borovnice, ali se vozimo busom skroz do vrha Pekela jer će jedna grupa samo silaziti niz brdo. Mi ostali ćemo se penjati do vrha i usput vidjeti pet slapova. Neznam zašto se mi nismo iskrcali dole, nego se vozimo skroz do vrha s njima, pa se opet vozimo dole…ma nema veze…oooo happy day!

Konačno naša grupa stiže na odredište i počinjemo hodati. Aha, sada sam skužila što znači Pekel…na slovenskom je to pakao…ha, ha, ja se veselim Sloveniji kao raju, a vidi ti ovo..završiti ću u paklu..oooo happy day!

Ušli smo u šumu, hodamo stazom i uskoro nailazimo na drvene mostove. Opa, pa mi ćemo se penjati uzbrdo i po stijenama, ma super! Smetaju mi štapovi dok savladavam prve stijene, ali nije to tako strašno, jer su tu sajle i klinovi, pa se penjemo bez problema…nakon svakog penjanja dolazimo do jednog slapa…svaki je lijep na svoj način…bistra voda slijeva se svom svojom težinom niz stijene, a zatim nastavlja svoj put prema dolini…pijem tu bistru vodu…uzimam par kamenčića iz potoka…malo mi je bed što ne mogu slikati, ali nema veze…sve je zabilježeno u meni…opijam se ovim prizorima…oooo happy day!

Na nekim stijenama su ugrađene stepenice, strme su, ali sve je to ” peace of cake”, jako zanimljivo planinarenje…zašto su ga nazvali Pekel kad je tu lijepo kao u raju. Popeli smo se do petog slapa…ovo mi je najbolje planinarenje do sada i šteta da nema još slapova, da se još penjemo…stigli smo do vrha i sada se moramo spustiti dole u Borovnice…zašto se zove Borovnice kad nema borovnica? Spuštamo se i dolazimo u jednu prekrasnu dolinu…zeleno, zeleno sve je zeleno…nebo je plavo…sunce ugodno grije…i gle, jabuke…ajmo brati jabuke! Berem jabuke i jedem..uživam u ovom kraju.. ma to je raj…zašto Pekel? Malo dalje se nalzi nekoliko kuća, stižemo do jedne …jedna žena hrani neku životinju…približavamo se da vidimo kakav je to kučni ljubimac…žena hrani malog praščića paradajzom! Pekel i paradajz! Pakao i raj! Da li zaista postoji pakao i raj…i da li bi postojao raj kad ne bi bilo pakla? Nisu li to samo jedni od mnogih naziva suprotnosti…kao noć i dan…toplo i hladno…plus i minus…jin i jang…ljeto i zima…da bi život postojao potrebne su sve suprotnosti koje se stalno izmjenjuju u nekim pravilnim intervalima. Čovjek je jedino biće koje može mjenjati te ritmove suprotnosti,  može ići ritmom koji će ga učiniti boljim ili može odabrati da sam sebe uništi…ćovjek ima izbor i sam odlučuje!

Nastavljamo hodati i ulazimo u šumu. Spuštamo se po stazi i na kraju izlazimo iz Pekela, ali ne stižemo u raj, ha,ha, nego u Borovnice. Jedva čekam da popijem kavu!…oooo happy day!

Meni je bilo prelijepo u Pekelu…Slovenijo jas te imam rad!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s