8. Mali izlet, veliki doživljaj! II. Labin-Rabac

Ljeto  2009.     Pazin nas je oduševio, pa smo odlučile da do slijedećeg planinarenja obiđemo još neka obližnja mjesta. Zašto ponekad ne vidimo svu ljepotu koja nam je tu, blizu nas i zašto smo željni nekih dalekih i nedostižnih prostora i ljudi ? Nismo bez nekog razloga rođeni baš u tom mjestu. Tamo gdje si rođen imaš sve što ti treba. Sve što ti je potrebno za tvoj razvoj. Za tvoj fizički, mentalni i duhovni rast. Samo se trebaš uključiti…gledati…slušati…osjetiti…doživljavati. Kad potpuno doživljavaš sebe u svojem okruženju onda možeš doživljavati i druga daleka mjesta. Kad voliš sebe i svoj zavičaj onda možeš voljeti druge ljude i krajeve.

Nas dvije odlučimo jedne subote ići do Labina. Odlazimo poslije podne, vrijeme je prekrasno, veselimo se izletu. Stigle smo u Labin i odlazimo u stari grad na brdo. Tu sam bila više puta, ali se svaki put iznova oduševim tim starim Labinom. Izlazimo iz starog grada i tražimo gdje počinje staza kojom se možemo spustiti u Rabac. Ubrzo je nađemo i krenemo. Ja sam iznenađena ovim krajem jer nisam znala da postoji. Staza nas vodi kroz šumu, nailazimo na male potoke, izvore, riječicu…zašto mi nikad nitko nije rekao da to mjesto postoji tu? Spuštamo se i uskoro stižemo u Rabac. Odlazimo u jedan kafić na plaži,  ja pijem kavu a Marina pije pivo. Zatim odlazimo do mora, sjednemo na šljunak i jedemo grožđe. Tamo daleko na pučini lijepo se vidi Lošinj. Nas dvije se prisjećamo kako smo se upoznale tamo na Lošinju kad smo se išle penjati na Osorščicu.

Vratile smo se nazad istim putem. Po istoj stazi, samo sada nam je uzbrdo i polako je počeo padati mrak. Ovo nam je zaista bilo prekrasno ispunjeno vrijeme.

foto Marina

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s